BS CNC Case Study - OnRobot x Doosan Robotics

A kihívás

A BS CNC szerszámgépei kiszolgálását szerette volna automatizálni, ezért hozzánk és az OnRobothoz fordultak. Együtt egy olyan rugalmas, intelligens és hatékony megoldást sikerült kidolgozni, amivel a nagy variációjú, kis sorozatszámú gyártásukat automatizálhatták DN Solutions (korábbi nevén Doosan) gépeiken.

Végül a termelékenység és a kapacitás növekedése lehetővé tette, hogy kollégáik ezentúl nagyobb hozzáadott értékű feladatokon dolgozhassanak.

Videó lejátszása

A BS CNC egy kis családi vállalkozás, amely precíziós fém alkatrészeket gyárt egyedi és kis/közepes sorozatban. A cég folyamatos növekedésével számos nagy multinacionális vállalat jelentős beszállítójává váltak.

A gépkiszolgálás időigényes feladat volt az alkalmazottaik számára, akiknek egész nap a gépek előtt kellett állniuk, hogy azok ne álljanak tétlenül túl sokáig. Emellett a feladat ismétlődő és monoton jellege megnehezítette a cég számára a képzett operátorok megtalálását és megtartását.

A BS CNC sejtette, hogy a cobottal történő automatizálás meg tudja oldani a kihívásaikat, de nem voltak biztosak abban, hogy megvalósítható-e a nagy variációjú/kis sorozatszámú gyártás miatt.

A velünk és az OnRobottal folytatott megbeszélések alapján a BS CNC rájött, hogy van megoldás a kihívásokra.

A BS CNC a Doosan Robotics M1013-as kollaboratív robotját választotta az OnRobot 2FG7-es elektromos megfogójával párosítva.

Doosan Robotics – M1013

Cobot

OnRobot – 2FG7

Megfogó

„A WAMATEC teljes megoldást épített ki a számunkra és végigkísérte az egész folyamatot. Miután automatizáltuk CNC gépeinket, a termelékenység és a kapacitást nőtt. Az így felszabadult időben kollégáim más prioritású munkákkal tudnak foglalkozni.”

„Az automatizált technológiának köszönhetően gondolkodunk a 3. műszak bevezetésén is. Ezáltal a befektetésünk még hamarabb meg fog térülni.”

Barabás Sándor

Ügyvezető igazgató

BS CNC-Workshop Kft.

Automatizálási megoldásra van szükséged?

Írd meg nekünk az elképzeléseid és szakavatott kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot!

Ajánlatkérés

* A mező kitöltése kötelező.