Gyakran ismételt kérdések

A kollaboratív robot bemutatása

A kollaboratív robotok jellemzői

Egy együttműködő robot biztosítja a környező munkavállalók biztonságát azáltal, hogy azonnal leáll, amikor észleli az esetleges ütközést. A Doosan cobotjai a hat tengely mindegyikében beépített precíziós nyomatékérzékelővel rendelkeznek, hogy a dolgozó és az ipar biztonsága érdekében a legjobb ütközési érzékenységet biztosítsák.
Mozgást taníthat egy robotnak a robotkarok mozgatásával, szakértői programozás nélkül. Ezért hívják közvetlen tanításnak. A Doosan robotjainak beépített precíziós nyomatékérzékelője van mind a hat tengelyben, hogy a legsimább közvetlen oktatást biztosítsák az iparban.
Együttműködő robotok sokféle folyamatban alkalmazhatók, például alkatrészek összeszerelésében, csavarok meghúzásában és minőségellenőrzésben a látási rendszerek segítségével. Alkalmazhatók Pick&Place, csomagolás és raklapozás, valamint polírozás / sorjázás folyamatában is. Milyen folyamatot használ? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos kérdésekért.
Együttműködő robotok számos iparágban alkalmazhatók, például az autóiparban, az elektronikában, az élelmiszeriparban és az orvosi ellátásban. Milyen iparágban dolgozik? Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos kérdésekért.
A hagyományos ipari robotok az emberi dolgozóktól elkülönítve működnek, és biztonsági korlátot kell telepíteni köréjük. Az együttműködő robotok akadálymentesen működhetnek az emberek mellett. Ennek eredményeként a termelés hatékonysága növelhető a munka felosztásával a legnagyobb hatékonyság érdekében. Sőt, a kis méret fontos tényező a könnyű súly mellett ami rendkívül mobillá teszi őket. Ez nagy előnyt jelent azoknak a gyáraknak, amelyek képesek automatizálást bevezetni anélkül, hogy jelentősen megváltoztatnák a gyártósor elrendezését.

Doosan Cobot konfigurációk

Opcionálisan választható kiegészítők

Négy opcionális fokozóval lehet javítani a Doosan robotmegoldásainak hatását: közvetlen vezérlőegységgel, mobil munkaállomás, bővíthető tokegység és nagy teherbírású modell.

Alap konfiguráció

A Doosan robotrendszere három egységből áll: maga a cobot, egy vezérlőegységből és egy betanító panelből.

A csomag tartalma sorozatonként eltérő lehet. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos kérdésekért.

A Doosan robotok legfőbb jellemzői

Használhatóság

A Doosan robotok kiváló teljesítménye és funkcionalitása lehetővé teszi, hogy a kezdők is könnyedén használják őket. Tanulmányoztuk a felhasználók igényeit több mint 200 helyszín felkeresésével és a robotrendszer fejlesztésének korai szakaszától kezdve a nem automatizált helyszíneken dolgozók munkafolyamatának elemzésével. Ennek eredményeként a Doosan bevezette az intuitív és könnyen használható robotmegoldást, maximalizált UX-rel (felhasználói élmény). A Doosan robotjainak kiemelkedő felhasználóbarát voltát a németországi rangos Red Dot Design Awards Interface & User Experience kategóriában elnyert díja ismerte el.

Tanúsítványok

A Doosan robotok kiváló teljesítménye és funkcionalitása lehetővé teszi, hogy a kezdők is könnyedén használják őket. Tanulmányoztuk a felhasználók igényeit több mint 200 helyszín felkeresésével és a robotrendszer fejlesztésének korai szakaszától kezdve a nem automatizált helyszíneken dolgozók munkafolyamatának elemzésével. Ennek eredményeként a Doosan bevezette az intuitív és könnyen használható robotmegoldást, maximalizált UX-rel (felhasználói élmény). A Doosan robotjainak kiemelkedő felhasználóbarát voltát a németországi rangos Red Dot Design Awards Interface & User Experience kategóriában elnyert díja ismerte el.

Biztonság

A Doosan robotjainak a hat tengelyében van beépített precíziós nyomatékérzékelője a kiváló ütközésérzékelés érdekében. Az érzékelők még kisebb ütközések észlelésével is megvédik a dolgozókat. Sőt, a Doosan robot egyedi funkciói, például a virtuális kerítés és a biztonsági zóna további kooperatív zónákat állítson be a biztonság javítása érdekében. A biztonságot a más biztonsági rendszerekkel, például a lézerszkennerekkel való egyszerű interfész is biztosítja. A Doosan robotok akkor működnek a legjobban, ha a robot körüli környezet és a perifériák biztonsága biztosított.

Modell megnevezés

Példánkat az M-sorozaton keresztül mutatjuk be. M a Doosan együttműködő robotcsaládjának vezető modellneve, és a moduláris felépítést képviseli. A Doosan példátlan négy modellt mutatott be az M sorozatból. A Doosan folytatja további modellnevek bevezetését, mivel kibővíti termékpalettáját. Az M-t követő kétjegyű szám a hasznos terhet jelenti, a 10 pedig azt jelenti, hogy legfeljebb 10 kg-ot képes megtartani. A Doosan robotjai minimum 6 kg-ot, de legfeljebb 15 kg-ot képesek megtartani. A következő kétjegyű szám a működési sugarat jelöli, a 13 pedig 1300 mm-t jelent. A Doosan robotjainak működési sugara 900–1700 mm lehet.

LineUp

A Doosan soha nem látott négy modellt vezetett be egyidejűleg 2019-ben, hogy ügyfeleink gyártási helyeire optimalizált megoldásokat nyújtson. Legalább 6 kg-tól 15 kg-ig terjedő teherbírású és 900 mm-től 1700 mm-ig terjedő üzemi sugarú modelleket kínálunk. 2020-ban pedig további 6 modell került bevezetésre.

Teljesítmény

Egy együttműködő robot erőssége, hogy képes együttműködni az emberekkel. A Doosan robotjai nemcsak egyszerű segédfeladatokat, hanem együttműködési feladatokat is elláthatnak az emberekkel. Az emberekkel együttműködő robot nagyon magas szintű robotikai funkcionalitást igényel. A Doosan robotjai pontosan szimulálhatják a dolgozók összetett cselekvési mintáit. A Doosan fejlett robot technológiái, például a pontos erőszabályozás és az adaptív vezérlés ezt lehetővé teszik. Sőt, a Doosan robusztus platformot épített. Saját robot nyelvünket hoztuk létre, hogy a stabil platformon fussunk. Ezután kifejlesztettünk egy felső szintű vezérlő algoritmust, amely maximalizálja a robot funkcionalitását, és lehetővé teszi a különböző területeken történő alkalmazását a legjobb teljesítmény érdekében.

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Eladási árak

A Doosan üzleti filozófiája az, hogy az iparág legjobban teljesítő robotjait kínálja a legkedvezőbb áron, hogy minden vásárló könnyedén kihasználhassa az együttműködő robotmegoldásokat. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos kérdésekért.

Felhasználói alkalmazások

Képzések

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos tanfolyamokért.

Telepítés

A Doosan robotok egyszerű használhatósága biztosítja az ipar leggyorsabb telepítését. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az együttműködő robotjainkkal kapcsolatos kérdésekért.

Karbantartás

Üzemeltétési költség

A villamos energia költségén kívül nincsenek üzemeltetési költségek.

Termék élettartam

A Doosan robotjait úgy tervezték, hogy maximális élettartama 35 000 óra legyen a futási idő alapján, azaz akár négy év is, feltételezve, hogy a nap 24 órájában és az év 365 napján működnek. Ez a becslés a tervezésen alapul, és a tényleges élettartam a működési környezettől függően változhat.

Garanciális időtartam

A termék jótállása egy év, ami az iparági átlag.

Szervizzel kapcsolatos eljárások

Az alábbi elérhetőségen keresztül várjuk ügyfeleink megkeresését, legyen szó állapotfelmérésről, meghibásodásról vagy alkatrész rendelésről.

Oldal megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Legyen naprakész, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolat

Wamatec Hungary Kft.

2040 Budaörs, Gyár utca 2. (BITEP)
Zsigmondy Richárd utca

Cégjegyzékszám: 01-09-420460
Adószám: 13496524-2-41

Telefon:
+36 23 880 757

E-mail:
cobot(at)wamatec(dot)hu

Értékesítés

Rieth Thomas

Szerviz

Káka Róbert